Ara que es temps de maduixes, us proposem fer-ne melmelada casolana per poder gaudir-ne durant tot l'any sense gelificants ni conservants.
INGREDIENTS:
- 1kg de súcre morè
- 500grs de maduixes
- el súc d'una llimona
EL·LABORACIÓ:
- Netegem les maduixes i els hi retirem el “barret”. Un cop netes les tallem dauets petits.
- Les posem en una cassola i hi afegim la meitat del pes de la fruita en sucre.
- Exprimim el suc d’una llimona l’afegim a la cassola i ho posem a coure una hora aproximadament, a foc lent. S’ha de remenar de tant en tant perquè no s’enganxi. Que no bulli ni molt, ni poc.
- Quan tenim les maduixes ben confitades les passem pel minipímer. Dependrà del gust de cadascú, que les triturem més o menys (si hi volem trobar trossets de fruita o no).
- Cal tenir en compte que quan es refredi s’espessirà una mica, per tant ha de quedar fluideta (sempre hi podem afegir un xic d’aigua i acabar-la de coure).
- Finalment omplim els pots amb la melmelada (jo els esterilitzo abans bullint-los una estona), els tapem i els fem coure al bany maria uns 15 minuts per fer el buit i llestos.